U sklopu projekta „Talasanje“ juče je u prostorijama Doma sindikata održan sastanak predstavnika aleksinačkih sindikata sa predstavnicima Timočkog kluba iz Knjaževca i Društva za razvoj kreativnosti iz Aleksinca.

Borba za socioekonomska prava radnika, za poštovanje zakonskih uredbi, međunarodnih sporazuma, kao i svih ostalih pravnih akata koje je Srbija kao država potpisala i time se obavezala na njihovu primenu je suština projekta „Talasanje“.  Centar za demokratiju je u svoj projekat „Crno na belo“ od ovog proleća uveo i pet novih organizacija, među kojima je i aleksinačko Društvo za razvoj kreativnosti, navodi predstavnica Timočkog kluba Snežana Novković.

– Projekat „Talasanje“ ima za cilj da govori o bezbednosti i zdravlju radnika. Ideja je da se sastanemo sa svim relevantnim zainteresovanim stranama, da vidimo kakvo je stanje bezbednosti i zdravlja radnika u vašoj opštini i da na kraju svega toga izađemo sa jednim lepim i pozitivnim primerom. Sastanak koji smo imali sa predstavnicima sindikata bio je veoma interesantan i dobar. Sa nama su bili predstavnici raznih sindikata ujedinjeni oko svojih ideja da se bore za prava radnika, pa je tako jedan mali grad dao dobar primer kako sindikati mogu da rade na zajedničkoj misiji.

Na kraju projekta, kako naglašavaju koordinatori, biće proglašena firma koja je ostvarila najveći stepen bezbednosti na radu, a za njih su pripremljene i nagrade. Takođe, izveštaj sa rezultatima projekta biće objavljen u svim publikacijama koje postoje u okviru partnerskih organizacija, kao i putem medija.