Na inicijativu mladih volontera Društva za razvoj kreativnosti 5. decembar, Svetski dan volontera, obeležen je akcijom podrške i druženja sa starima u Klubu za stara i odrasla lica u Aleksincu.

Šestoro mladih volontera iz Društva za razvoj kreativnosti je provelo čtvrtak veče sa stotinak starih penzionera iz Aleksinca i Niša. Mladi volonteri su pomagali oko posluženja gostiju, pranja sudova, ali su se u međuvremenu i družili uz igru i pesmu sa starima.

„Ovo je bio pravi doživljaj za sve nas i jedno veliko iskustvo. Stari nisu ni stari, ni bolesni, ni zaboravni, već su puni duha i energije i veliko je zadovoljstvo družiti se sa njima“, reči su volontera koji su učestvovali u akciji.

Prema rečima penzionera koji su se te decembarske večeri okupili, mladost je ono što im je na ovom druženju najviše prijalo.  Neki su i javno pohvalili trud mladih volontera i pozvali ih da im se redovno priključuju na sličnim manifestacijama.

Volonteri su najveći resurs Društva za razvoj kreativnosti a u okviru projekta „U ime starih“ se već šest meseci druži i pomaže starima u njihovim domovima. I za mlade volontere i za stare osobe ti trenuci su dragoceni jer mladi od starih imaju šta da čuju i nauče, a starima mladi donose novu snagu da prebrode probleme koje njihovo životno doba sa sobom nosi.

Projekat „U ime starih“ realizuje Društvo za razvoj kreativnosti u partnerstvu sa Udruženjem samohranih majki iz Niša i Zlatobirskim krugom iz Čajetine. Projekat finansijski podržava Ambasada Kraljevine Norveške.